Hoeveel centimeter is een inch?

Hoe kunnen we het antwoord vinden op de vraag hoeveel centimeter is een inch?

Met deze vraag zullen wij je helpen! Centimeter en inch zijn twee van de meest gebruikte lengtematen. Zij worden vaak gebruikt bij het meten van objecten. Maar hoeveel centimeter is een inch? Het antwoord is eenvoudig: één inch is gelijk aan 2,54 centimeter.

Waarom is één inch gelijk aan 2,54 centimeter?

De meeste mensen zullen zich afvragen waarom één inch gelijk is aan 2,54 centimeter. De reden hiervoor is dat er in het verleden een standaard is vastgesteld voor het meten van lengtematen. Deze standaard is gebaseerd op het Imperiale systeem, dat vele jaren geleden is geïntroduceerd door de Romeinen. In dit systeem wordt één inch gelijkgesteld aan 2,54 centimeter.

Hoe kun je inch naar centimeter omrekenen?

Het is eenvoudig om inch naar centimeter om te rekenen. Je hoeft alleen maar het aantal inch te vermenigvuldigen met 2,54. Laten we een voorbeeld nemen: stel dat je een object hebt dat 10 inch lang is. Als je deze lengte omrekent naar centimeter, moet je 10 vermenigvuldigen met 2,54. 10 x 2,54 = 25,4. Dus 10 inch is gelijk aan 25,4 centimeter.

Hoe kun je centimeter naar inch omrekenen?

Net als bij het omrekenen van inch naar centimeter is het ook eenvoudig om van centimeter naar inch om te rekenen. Je hoeft alleen maar het aantal centimeter te vermenigvuldigen met 0,39. Laten we nogmaals een voorbeeld nemen: stel dat je een object hebt dat 20 centimeter lang is. Als je deze lengte omrekent naar inch, moet je 20 vermenigvuldigen met 0,39. 20 x 0,39 = 7,8. Dus 20 centimeter is gelijk aan 7,8 inch.

Oefenvragen

1. Stel dat je een object hebt dat 25 centimeter lang is. Hoeveel inch is dit?
2. Stel dat je een object hebt dat 7 inch lang is. Hoeveel centimeter is dit?
3. Stel dat je een object hebt dat 15,2 centimeter lang is. Hoeveel inch is dit?
4. Stel dat je een object hebt dat 4,8 inch lang is. Hoeveel centimeter is dit?
5. Stel dat je een object hebt dat 12,6 centimeter lang is. Hoeveel inch is dit?