’On demand’ hulp van vakdeskundigen, de hele week door

Mister Einstein is een digitaal leerplatform waar scholieren door zorgvuldig gescreende vakdeskundigen worden geholpen. Het ‘on demand’ vragen kunnen stellen past helemaal bij de belevingswereld van jongeren. Zij communiceren een groot deel van de dag online. Omdat ze bij Mister Einstein over elk vak vragen kunnen stellen en daar direct antwoord op ontvangen, blijven jongeren ook intrinsiek gemotiveerd. Zo zorgen we voor begeleiding met maximaal rendement. Onze deskundigen zijn zeven dagen per week online.

Vijf redenen  waarom u als school bij ons aan het juiste adres bent. 

Extra aandacht voor kwetsbare leerlingen


De leerlingen op afstand ondersteunen op schoolniveau


Zelfstandigheid en motivatie stimuleren


Controle op de voortgang


Inzicht in het thuisonderwijs

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd in wat wij voor jouw school kunnen betekenen? Maak een vrijblijvende afspraak door ons direct te bellen of laat hiernaast je contactgegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op!

Zelfstandigheid en motivatie stimuleren met Mister Einstein

Scholieren kunnen Mister Einstein direct raadplegen wanneer ze vastlopen op een specifiek thema of specifieke vraag. Het communiceren met een vakdeskundige helpt ze op verschillende manieren. Zo moeten scholieren eerst nadenken over de formulering van hun vraag, wat op zich al leidt tot verhoogd inzicht in de stof. Ook stimuleert dit het zelfstandig werken. Dit draagt eraan bij dat leerlingen ingewikkelde taken steeds beter leren organiseren. Doordat er meteen contact is met een vakdeskundige van Mister Einstein, is vastlopen bij een opdracht niet meer nodig. Zo voelen jongeren zich een stuk competenter en blijven ze gemotiveerd.

Meer dan alleen het beantwoorden van vakspecifieke vragen

Behalve de vakinhoudelijke kennis van de deskundigen van Mister Einstein draagt ook hun aansporing bij aan het behouden van de motivatie van scholieren. Doordat scholieren steun en positieve stimulans van hun begeleiders ontvangen, zullen zij eveneens een sterkere motivatie hebben om met hun huiswerk aan de slag te gaan. En dat zie je terug in de leerprestaties. De online huiswerkbegeleiding die via de chat plaatsvindt, wordt constant gemonitord door onderwijsdeskundigen. Dit betekent dat behalve vakspecifieke problemen ook eventuele leerstoornissen of achterstanden aan het licht kunnen worden gebracht.


”Super fijne en heldere uitleg gekregen!”

Tim 3e jaar havo

”Ik kan altijd en overal mijn vragen stellen. Dit is pas innovatie!”

Joshua 5e jaar vwo

”Begeleiders reageren supersnel en geven duidelijk uitleg.”

Kaya 6e jaar vwo


De bijlesdocenten van Mister Einstein

De vakdeskundigen oftewel bijlesdocenten hebben een strenge selectie doorlopen om bij Mister Einstein aan het werk te kunnen gaan. Ook worden de experts aan een uitgebreide screening onderworpen en worden zij op hun vakinhoudelijke, maar ook didactische vaardigheden getoetst. Zonder de juiste aanpak kan overdracht van kennis namelijk niet plaatsvinden. De voor Mister Einstein werkzame bijlesdocenten ontvangen van onderwijsdeskundigen doorlopend feedback. Ook leraren worden bij het leerproces van de scholier betrokken.

Begeleiding op maat

Bij Mister Einstein worden er zowel de leerlingen van de basisschool als de middelbare school (vmbo, havo en vwo) op maat begeleiding. Voor elke leerling/ scholier geldt een unieke aanpak. Alleen door begeleiding op maat aan te kunnen bieden, behaal je namelijk de maximale resultaten. De vakdeskundige waarmee een leerling een chat start, is een ervarende bijlesdocent en/of een leerling die aan een Hogechool of Nederlandse Universiteit studeert.

Verbeterde leerprocessen, verlaagde werkdruk

Het gebruik van Mister Einstein levert scholieren dus diverse, waardevolle voordelen op. Niet in de minste plaats de leerlingen die in de klas geen vragen durven te stellen. Binnen een chat verdwijnt die drempel. Maar ook helpt Mister Einstein docenten. Zij krijgen zo namelijk inzicht in de problemen die leerlingen ervaren en kunnen vervolgens hun lessen aanpassen. Bovendien wordt de werkdruk een stukje lager. Zelfstandig werkende leerlingen die af en toe een vraag hebben, stellen deze aan de experts van Mister Einstein. De leraar kan zich richten op de leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben.

Speciale pakketten voor  het basis- en voortgezet onderwijs (vmbo, havo en vwo).

Mister Einstein ondersteunt leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs (vmbo, havo en vwo) zeven dagen online bij hun leerproces. Scholen zien het als mogelijke aanvulling om leerachterstanden tegen te gaan.


Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd in wat wij voor jouw school kunnen betekenen? Maak een vrijblijvende afspraak door ons direct te bellen of laat hiernaast je contactgegevens achter, dan nemen wij zo snel mogelijk contact op!