Hoe laat is het in Amerika?

Wat is de tijd in Amerika?

Wil je weten hoe laat het is in Amerika? Wij zullen je helpen! In de Verenigde Staten zijn er 6 verschillende tijdzones. Deze zijn: Pacific Time, Mountain Time, Central Time, Eastern Time, Atlantic Time en Alaska Time. Elk land of staat heeft zijn eigen tijdzone.

Pacific Time

Pacific Time (PT) is 8 uur achter Greenwich Mean Time (GMT-8). Dit betekent dat als het 4 uur in de middag is in Greenwich, het 8 uur in de ochtend is in Pacific Time.

Mountain Time

Mountain Time (MT) is 7 uur achter Greenwich Mean Time (GMT-7). Als het 4 uur in de middag is in Greenwich, is het 7 uur in de ochtend in Mountain Time.

Central Time

Central Time (CT) is 6 uur achter Greenwich Mean Time (GMT-6). Als het 4 uur in de middag is in Greenwich, is het 6 uur in de ochtend in Central Time.

Eastern Time

Eastern Time (ET) is 5 uur achter Greenwich Mean Time (GMT-5). Als het 4 uur in de middag is in Greenwich, is het 5 uur in de ochtend in Eastern Time.

Atlantic Time

Atlantic Time (AT) is 4 uur achter Greenwich Mean Time (GMT-4). Als het 4 uur in de middag is in Greenwich, is het 4 uur in de ochtend in Atlantic Time.

Alaska Time

Alaska Time (AKT) is 9 uur achter Greenwich Mean Time (GMT-9). Als het 4 uur in de middag is in Greenwich, is het 9 uur in de ochtend in Alaska Time.

Het is goed om te weten dat als het midden in de nacht is in een van de 6 tijdzones, het midden in de dag is in de andere 5 tijdzones.

Oefenvragen:
1. Hoeveel uur achter Greenwich Mean Time is Pacific Time?
2. Als het 5 uur in de middag is in Greenwich, hoe laat is het in Eastern Time?
3. Als het 6 uur in de ochtend is in Central Time, hoe laat is het dan in Pacific Time?
4. Hoeveel tijdzones zijn er in de Verenigde Staten?
5. Als het 4 uur in de ochtend is in Atlantic Time, wat is de tijd dan in Eastern Time?