Werken met Engelse maten is belangrijk om te leren omdat ze anders zijn dan die wij gebruiken. Zo gebruiken zij zaken als pound, inch en feet. Dit is wel even iets anders dan kilo’s en meters. Om het goed uit te leggen, vind je hier alles wat je moet weten over de Engelse maten.

Het gebruik van het imperiaal systeem

Engelse maten worden gebruikt in de meeste Engelstalige landen. Denk aan Engeland en Amerika. Dit systeem wordt het imperiaal systeem genoemd. Dit is anders dan het metrische systeem dat in Europa gebruikt wordt. Daardoor moet je dus ook wel iets anders rekenen, want de maten verschillen dus ook van elkaar. Het is goed om dit eens op een rij te zetten.

De verschillen in lengtes

Engelse maten worden bijvoorbeeld gebruikt voor lengtes. In Amerika wordt gemeten in inches, feet, yards en miles. Deze zijn niet zo gemakkelijk om te zetten in meters en centimeters als je misschien zou willen. Daarom is het goed om daar een tabel bij te gebruiken. Je kunt alle maten dan zo omreken naar de eenheden die we in Nederland hiervoor gebruiken.

Eenheid

inch (in of “)

feet (ft of ‘)

yard (yd)

mile (mi)

Hoeveel feet

1/12 feet

1 feet

3 feet

5280 feet

Hoeveel meter

2,54 cm

30,5 cm

91,4 cm

1,609 km

Het is nu gemakkelijk om dingen om te rekenen. Heb je te maken met 3 inch, dan doe je dus 3 x 2,54 = 7,62 centimeter.

De verschillen in volumes

De Engelse maten worden natuurlijk ook in Engeland gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan de manier waarop ze met volume omgaan. Ze gebruiken geen liters. In plaats daarvan gebruiken ze ounces, pints en gallons. Ook dit is het beste in een tabel te zetten. Dat maakt het gemakkelijk om het om te rekenen naar Nederlandse volumes.

Eenheid

ounce (fl oz)

gill (gi)

pint (pt)

quart (qt)

gallon (gal)

Hoeveel feet

1 ounce

5 ounce

20

40

160

Hoeveel liter

28,41 ml

142,1 ml

568,3 ml

1,137 liter

4,546 liter

Wil je altijd antwoord op al je vragen?

Op de app stel je direct je vraag, waarna een bijlesdocent je verder helpt. Zo wordt leren aangenamer en zullen je schoolprestaties binnen afzienbare tijd verbeteren.

De verschillen in massa

De Engelse maten in het imperiale systeem voor massa zijn ook verschillend. Zo worden ounce, pound en stone gebruikt in plaats van gram en kilogram. Met behulp van een tabel is dit weer goed uit te drukken. Zo weet je wat je moet gebruiken om te kunnen omrekenen naar metrische massa.

Eenheid

ounce (oz)

pound (lb)

stone (st)

ton (t)

Hoeveel pound

1/16 pounds

1 pound

14 pounds

2240 pounds

Hoeveel kilogram

28,35 gram

0,4536 gram

6,350 kilogram

1016 kilogram

Op zoek naar een ander onderwerp?