Een maatschappelijk probleem kan voor iedereen iets anders zijn. Ieder mens heeft dan ook op elk moment met één of meerdere van deze problemen te maken. Het is dan dus ook interessant om te bekijken wat dit precies is en wat het verschil is met andere soorten problemen. Op deze plek vind je de uitleg die je zoekt.

Het maatschappelijk probleem

Je kunt op elk moment met problemen te maken krijgen. Dit kan van alles zijn van een kapotte fietsketting, tot ruzie met vrienden of slechte cijfers op school. Dit zijn problemen voor jou en worden daarom persoonlijke problemen genoemd. Ze betreffen alleen jou en hooguit wat mensen in je omgeving. Een maartschappelijk probleem is juist het type probleem waar veel mensen last van hebben. De mensen hebben dan een overeenkomst, bijvoorbeeld dat ze op een bepaalde plek wonen. Al kan het ook een probleem voor de hele wereld zijn.

Aandacht voor het maatschappelijk probleem

Een probleem is pas echt een maatschappelijk probleem wanneer er aandacht voor is bij de politiek. De media spelen hierin een belangrijke rol. De media zorgen ervoor dat de politiek bepaalde zaken te horen krijgt en daardoor aandacht eraan geeft. Ook moet het zo zijn dat er over het probleem verschillende meningen bij verschillende groepen heersen. Wanneer iedereen er hetzelfde over denkt, dan is er immers geen probleem te vinden. Ook kunnen er meerdere oplossingen bestaan voor het maatschappelijk probleem.

Wil je altijd antwoord op al je vragen?

Op de app stel je direct je vraag, waarna een bijlesdocent je verder helpt. Zo wordt leren aangenamer en zullen je schoolprestaties binnen afzienbare tijd verbeteren.

Op zoek naar een ander onderwerp?