Het digitale leerplatform ´Mister Einstein´ heeft in samenwerking met Kansen Gelijkheid Alliantie aan gemeenten, scholen en maatschappelijke organisaties presentaties gegeven over de voordelen van digitalisering in het onderwijs.

Sahin Yildirim, directeur van Mister Einstein, geeft tijdens de presentatie aan dat het digitale leerplatform zowel voor het basisonderwijs, voortgezet onderwijs (vmbo, havo en vwo) en het MBO geschikt is. Yildirim: ,,U kunt bijvoorbeeld denken aan het tegengaan van het lerarentekort, werkdruk en stress bij docenten en het bevorderen van motivatie bij scholieren na de Covid-pandemie.”

Hoe werkt de app?
Yildirim: ,,Via Mister Einstein kunnen leerlingen – waar ze ook wonen – op alle soorten devices inloggen en één op één begeleiding krijgen voor alle vakken die ze lastig vinden en waar ze vragen over hebben. Dit kan bijvoorbeeld via de chatfunctie, maar leerlingen kunnen ook een cameragesprek te starten. Voorts kunnen zij via een speciale koppelcode verbinding maken met hun voorkeursdocent.

De app stelt verder de gebruiker in staat om foto’s te versturen, het scherm te delen en spraakberichten te versturen. Daarnaast kunnen de leerlingen hun eerdere gesprekken in het archief teruglezen en hebben zij toegang tot een bibliotheek waar inmiddels honderden uitlegvideo’s en oefenopgaven zijn geüpload.”

Ziet u digitalisering als oplossing?
Yildirim: ,, Wij geloven dat technologie nooit de plaats zal innemen van goede leerkrachten, maar technologie kan goede leerkrachten wél helpen om levens te veranderen’’.

Zowel individuele leerlingen als scholen kunnen gebruik maken van de app. De app zorgt voor motivatie, zelfvertrouwen en verbetering van het creatieve vermogen van de leerling. Hierdoor verbeteren de prestaties op school. Sociaal-emotionele problemen zoals eenzaamheid en pesten pakken we net zo aan.”

Pilot met scholen
Vanuit de gemeenten en scholen is er een enorme belangstelling voor het digitale platform Mister Einstein. Daarom zijn we met Kansen Gelijkheid Alliantie in gesprek voor een pilot. Het Elan College, een school voor voortgezet speciaal onderwijs, wil bijvoorbeeld het komende schooljaar al gebruik maken van de app.

Bent u benieuwd wat het digitale leerplatform Mister Einstein voor uw school kan betekenen? Plan dan nu gratis een demo in via onderstaande knop:

Plan gratis demo!