Engelse maten zijn anders dan Europese maten. Zo gebruiken de Engelsen bijvoorbeeld pound, inch en feet in plaats van de kilo’s, centimeters en meters. Ook in andere landen gebruiken ze een ander systeem dan het zogenaamde metrische systeem. Het systeem dat zij gebruiken heet het imperiaal systeem. Hoe dit precies in elkaar zit, kan je op deze plek leren.

Het omrekenen van maten

Engelse maten omrekenen kan je bijvoorbeeld doen op het gebied van lengtes. Ze gebruiken daar bijvoorbeeld inches, feet, yards en miles voor. Dit is minder gemakkelijk dan het meten in meters en centimeters, omdat ze ongelijk zijn. Het is dus ook goed om te weten wat ze precies inhouden. In de tabel kan je precies vinden hoeveel elke eenheid is. Wanneer je wilt weten hoeveel 3 inch is, dan kan je dat dus vermenigvuldigen met het getal zoals je dat hier vindt.

Eenheid Hoeveel feet is dat? Hoeveel meter is dat?
inch (in of “) 1/12 feet 2,54 cm
feet (ft of ‘) 1 feet 30,5 cm
yard (yd) 3 feet 91,4 cm
mile (mi) 5280 feet 1,609 km

Werken met volumes

Ook voor volumes zijn andere Engelse maten dan wat jij in Nederland gewend bent. Ze gebruiken geen liters, maar ounces, pints en gallons. Ook dit is gemakkelijk in een tabel te vatten zodat je precies weet hoeveel elke eenheid is.

Eenheid Hoeveel ounce is dat? Hoeveel liter is dat?
ounce (fl oz) 1 ounce 28,41 ml
gill (gi) 5 ounce 142,1 ml
pint (pt) 20 568,3 ml
quart (qt) 40 1,137 liter
gallon (gal) 160 4,546 liter

Werken met massa

Tot slot is het goed om te weten dat de Engelse maten voor massa in ounce, pound en stone worden weergegeven. Met behulp van de tabel weet je precies hoeveel elke eenheid precies. Is.

Eenheid Hoeveel pound is dat? Hoeveel kilogram is dat?
ounce (oz) 1/16 pounds 28,35 gram
pound (lb) 1 pound 0,4536 gram
stone (st) 14 pounds 6,350 kilogram
ton (t) 2240 pounds 1016 kilogram

Wil je altijd antwoord op al je vragen?

Op de app stel je direct je vraag, waarna een bijlesdocent je verder helpt. Zo wordt leren aangenamer en zullen je schoolprestaties binnen afzienbare tijd verbeteren.

Op zoek naar een ander onderwerp?