Sahin Yildirim - Mister Einstein

Hagenaar Sahin Yildirim probeert met de app Mister Einstein middelbare scholieren te ondersteunen tijdens de voor hun zware coronatijd. ‘Als je de app opent, krijg je altijd een docent voor je die je vraag kan beantwoorden. Het maakt niet uit over welk onderwerp dit gaat’, zegt Yildrim tegen mediapartner Den Haag FM.

Leerlingen zitten nu voor de tweede keer thuis door de coronamaatregelen. Ze loggen slaperig in via een videoverbinding en volgen lessen van een docent, die eventueel digibeet is. Dat zorgt voor veel last op de schouders van scholieren, die wel hun eindexamen moeten halen. ‘Er zijn scholen die het digitale onderwijs niet goed aanpakken’, zegt Yildirim.

De middelbareschooltijd is voor jongeren pittig in coronatijd, vooral voor de leerlingen die richting het eindexamen werken. Het onderwijs is slechter geworden door de corona-uitbraak, vindt driekwart van de middelbareschoolleraren, die hebben meegedaan aan een enquête van de Algemene Onderwijsbond.

Enthousiaste docenten

Met een lerarentekort dat op de schouders van het onderwijs drukt, is het wonderlijk dat Yildirim de docenten vindt die twaalf uur per dag klaar willen staan, naast hun normale werkzaamheden. Het is de ondernemer gelukt door zijn netwerk. ‘We zijn al tien jaar bezig met bijlessen in Den Haag. Twee jaar geleden wilde ik de overstap al maken naar de virtuele wereld: waar jongeren ook graag zijn.’

Dat netwerk, in combinatie met een vast team dat heel enthousiast is, zorgt ervoor dat de app van Yildirim twaalf uur per dag bereikbaar is. ‘Docenten maken tijd vrij om de leerlingen te helpen, ook in het weekend.’