Scholen en instellingen uit basisonderwijs, speciaal onderwijs, speciaal basisonderwijs, voortgezet onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, mbo en volwasseneneducatie kunnen subsidie aanvragen om leerlingen en studenten extra ondersteuning te bieden vanwege leer- en ontwikkelachterstanden of studievertraging. Het gaat om achterstanden veroorzaakt door de coronacrisis.

Het inhalen van de achterstanden kan bijvoorbeeld in de vorm van extra onderwijsuren naast de gewone lesuren. Of door het organiseren van programma’s in de zomervakantie, in de weekenden of in de herfstvakantie.

Om de achterstand van de leerlingen wegwerken en hun optimaal te voorbereiden voor de examens gaat Edithstein College met Mister Einstein samenwerken.

Wat is Mister Einstein? 

Mister Einstein is een digitaal leerplatform dat onderwijsondersteuning biedt aan leerlingen van het voortgezet onderwijs van alle niveaus (vmbo, havo en vwo). We hebben 13 jaar ervaring met bijlesgeven. Onze bijlesdocenten hebben een pedagogische/psychologische achtergrond of zijn HBO en WO studenten die in staat zijn om de lesstof op een boeiende wijze uit te leggen.

Via Mister Einstein kun je, waar je ook woont, flexibel online huiswerkbegeleiding, bijles en examentraining volgen. Na je aanmelding wordt gematcht met onze vakkundige bijlesdocenten. De app stelt de gebruiker in staat om te chatten, foto’s te versturen, schermdelen, spraakberichten en/of cameragesprek te starten en met een koppelcode met de gewenste docent verbinding te maken.

Daarnaast kunnen de leerlingen hun eerdere gesprekken in het archief teruglezen en hebben toegang tot een bibliotheek waar inmiddels honderden uitlegvideo’s zijn geüpload.