Even voorstellen: Stefanie van den Steen

Mijn naam is Stefanie van den Steen, ik ben 36 jaar oud en geef met alle liefde scheikunde les aan leerlingen in het voortgezet onderwijs.

Wat is je functie binnen Mister Einstein?

Ik ben scheikunde docent en werd benaderd om voor Mister Einstein te komen werken.

Hoe lang werk je al bij Mister Einstein?

Ik werk sinds 2022 bij Mister Einstein. Afgelopen jaren ben ik meer en meer geïnteresseerd geraakt in het geven van bijlessen naast de gewone lessen op school. Van kinds af aan al heb ik de behoefte gehad om anderen te helpen. Dus waarom niet de kennis delen die ik heb opgedaan? Mijn ambitie is vooral zoeken naar de leukste, simpelste en duidelijkste manier om die kennis over te brengen aan mijn leerlingen.

Wat vind je heel bijzonder bij Mister Einstein?

Online huiswerkbegeleiding en bijlessen zijn een uitkomst voor leerlingen en docenten. Voor leerlingen is het erg prettig om één op één begeleiding te krijgen. Zo krijgen ze de aandacht en de tijd die ze nodig hebben. Voor mij persoonlijk is het een mooie manier om hulp te bieden aan degenen die het zo hard nodig hebben.

Wat zijn je hobby’s?

In mijn vrije tijd combineer ik mijn liefde voor wetenschap met mijn liefde voor de Bijbel. Ik vind het leuk en uitdagend om die twee naast elkaar te leggen en mijn interesses met anderen te delen. Als vrijwilligerswerk geef ik Bijbellessen en tolk ik soms ook voor dove personen naar Nederlandse gebarentaal. Ik ben graag creatief bezig en houd bijvoorbeeld van tekenen en schilderen. Ik verdiep me momenteel graag in psychologie en verschillende bètawetenschappen.

Opleiding:

Universiteit Leiden: Scheikunde, Master of Science, Science & Education track
ICLON: Docentenopleiding, 1e graads bevoegdheid

Werkervaring:

Sinds september 2008 ben ik werkzaam als docent scheikunde op een middelbare school.