Wat is een CV voorbeeld en hoe kunnen wij helpen?

Een CV (curriculum vitae) is een document dat je gebruikt om je werkervaring, opleidingen en vaardigheden te presenteren aan potentiële werkgevers. Een CV voorbeeld is een sjabloon of model dat je als basis kunt gebruiken voor het maken van je eigen CV.

Als je nog nooit eerder een CV hebt gemaakt, kan het lastig zijn om te weten waar te beginnen en hoe je het moet opstellen. Gelukkig zijn er veel verschillende CV voorbeelden beschikbaar die je kunt gebruiken als richtlijn bij het maken van jouw eigen CV. Wij kunnen je helpen bij het vinden van het juiste voorbeeld en geven je tips over hoe je jouw CV het beste kunt opstellen.

Hoe kies je het juiste CV voorbeeld?

Het kiezen van het juiste CV voorbeeld is belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw CV er professioneel en goed georganiseerd uitziet. Er zijn veel verschillende soorten CV voorbeelden beschikbaar, van traditionele tot creatieve en visueel aantrekkelijke ontwerpen.

Bij het kiezen van een CV voorbeeld is het belangrijk om te bedenken welk type werk je zoekt en wat de vereisten voor die functie zijn. Als je bijvoorbeeld solliciteert voor een creatieve functie, zoals grafisch ontwerper, kan een visueel aantrekkelijk CV passend zijn. Maar als je solliciteert voor een meer traditionele functie, zoals accountant, is een eenvoudiger CV misschien meer geschikt.

Een ander belangrijk aspect is om te bedenken welke informatie je in jouw CV wilt opnemen. Sommige CV voorbeelden zijn meer gericht op werkervaring, terwijl andere meer ruimte bieden voor vaardigheden en opleidingen. Het is belangrijk om een voorbeeld te kiezen dat past bij jouw achtergrond en wat je wilt benadrukken in jouw CV.

Wat moet je opnemen in jouw CV?

Ongeacht welk CV voorbeeld je kiest, zijn er een aantal elementen die in vrijwel alle CV’s moeten worden opgenomen. Hier zijn enkele belangrijke onderdelen die je in jouw CV moet opnemen:

 • Persoonlijke gegevens: Naam, adres, telefoonnummer, e-mailadres.
 • Profielschets: Een korte samenvatting van wie je bent en wat je te bieden hebt.
 • Werkervaring: Een overzicht van de functies die je hebt bekleed, de periode waarin je hebt gewerkt en wat je taken waren.
 • Opleiding: Een lijst van de opleidingen die je hebt afgerond, de instellingen waar je deze hebt gevolgd en de periode waarin je hebt gestudeerd.
 • Vaardigheden: Een lijst van jouw vaardigheden en kwaliteiten die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert.
 • Referenties: Een lijst van personen die je kunnen aanbevelen voor de functie.

Je moet ervoor zorgen dat deze elementen duidelijk en overzichtelijk in jouw CV worden gepresenteerd, zodat het voor een potentiële werkgever gemakkelijk is om jouw kwalificaties en ervaring te begrijpen.

Daarnaast is het belangrijk om te bedenken dat jouw CV een weerspiegeling moet zijn van jouw persoonlijkheid en werkethiek. Zorg ervoor dat je in jouw CV niet alleen de feiten over jouw werkervaring en opleidingen presenteert, maar ook informatie over jouw persoonlijkheid en passies toevoegt.

Hoe maak je jouw eigen CV?

Nu je weet wat een CV voorbeeld is en welke elementen je in jouw CV moet opnemen, is het tijd om jouw eigen CV te maken. Hieronder volgen enkele tips om je te helpen bij het maken van jouw eigen CV:

 1. Kies het juiste CV voorbeeld: Kies een CV voorbeeld dat past bij jouw persoonlijke stijl en de functie waarop je solliciteert.
 2. Maak een lijst van jouw werkervaring, opleidingen en vaardigheden: Maak een lijst van alle relevante informatie die je in jouw CV wilt opnemen.
 3. Organiseer de informatie: Organiseer de informatie op een logische en overzichtelijke manier, zodat het gemakkelijk is voor de werkgever om te begrijpen.
 4. Pas het CV voorbeeld aan: Pas het CV voorbeeld aan om ervoor te zorgen dat het past bij jouw persoonlijke informatie en stijl.
 5. Laat jouw CV door iemand anders controleren: Laat jouw CV door iemand anders controleren om er zeker van te zijn dat er geen fouten zijn en dat de informatie duidelijk en goed gepresenteerd wordt.

Voorbeeld CV voorbeeld

Hieronder vind je een voorbeeld van een eenvoudig CV voorbeeld dat je als basis kunt gebruiken voor jouw eigen CV:

[Je naam en contactgegevens]

Profielschets:

[Schrijf hier een korte samenvatting van wie je bent en wat je te bieden hebt.]

Werkervaring:

[Voeg hier een lijst toe van de functies die je hebt bekleed, de periode waarin je hebt gewerkt en wat je taken waren.]

Opleiding:

[Voeg hier een lijst toe van de opleidingen die je hebt afgerond, de instellingen waar je deze hebt gevolgd en de periode waarin je hebt gestudeerd.]

Vaardigheden:

[Voeg hier een lijst toe van jouw vaardigheden en kwaliteiten die relevant zijn voor de functie waarop je solliciteert.]

Referenties:

[Voeg hier een lijst toe van personen die je kunnen aanbevelen voor de functie.]

Oefenvragen

 1. Wat is een CV voorbeeld?
 2. Wat zijn de belangrijkste onderdelen van een CV?
 3. Waarom is het belangrijk om het juiste CV voorbeeld te kiezen?
 4. Wat moet je doen voordat je jouw CV voor een sollicitatie verstuurt?
 5. Waarom is het belangrijk om jouw CV door iemand anders te laten controleren?