Wat is failliet?

Kan ik leren wat failliet is?

Jazeker! In dit artikel zullen wij je helpen begrijpen wat failliet is.

Wat is failliet?

Failliet zijn betekent dat een persoon of bedrijf geen geld meer heeft om hun verplichtingen te betalen. Als iemand failliet is, betekent dat dat ze geen schulden meer kunnen betalen. Daarom is failliet zijn een manier voor mensen om hun schulden te verminderen of om te voorkomen dat ze in de schulden geraken.

Hoe wordt failliet bepaald?

Failliet bepaald wordt door een faillissementsrechter. De faillissementsrechter beoordeelt of iemand schulden heeft die ze niet kunnen betalen en of de schulden hoger zijn dan de waarde van de activa (het eigendom) van de persoon of het bedrijf. Als iemand failliet is, worden hun schulden afgeschreven.

Wat zijn de gevolgen van failliet zijn?

Als iemand failliet is, hebben ze geen toegang meer tot sommige financiële producten. Ze kunnen bijvoorbeeld geen leningen of creditcards meer aanvragen. Ook kunnen ze geen hypotheken of andere grote leningen aanvragen. Bovendien hebben failliete personen een negatief kredietrapport, waardoor ze moeilijker een lening kunnen krijgen.

Voorbeeld

Stel dat je een bedrijf hebt dat geld leent, maar je kunt de leningen niet terugbetalen. Als gevolg hiervan is je bedrijf failliet. Als je failliet bent, worden je schulden afgeschreven en heb je geen toegang meer tot financiële producten.

Oefenvragen

1. Wat is failliet?
2. Hoe wordt failliet bepaald?
3. Wat zijn de gevolgen van failliet zijn?
4. Als een bedrijf failliet is, wat gebeurt er dan?
5. Wat gebeurt er als je failliet bent en geen toegang meer hebt tot financiële producten?