Wat zijn Vikingen?

Hoe kunnen we je helpen bij het begrijpen van vikingen?

Vikingen waren een groep Scandinavische mensen die in de 8e eeuw tot ongeveer de 11e eeuw leefden. Ze waren voornamelijk bekend vanwege hun veroveringen en veroveringen met hun schepen. Vikingen voeren over zee naar verschillende landen in Europa en maakten handel en plunderen. Ze werden ook gekenmerkt door hun krijgskunst en geharde levensstijl.

Waar komen Vikingen vandaan?

Vikingen kwamen voornamelijk uit Scandinavië, waaronder Denemarken, Noorwegen en Zweden. Hoewel er verschillende verhalen zijn over waar de Vikingen vandaan kwamen, is het algemeen aangenomen dat ze afstamden van de Germanen. De woorden “viking” en ” Vikingen” komen uit de Scandinavische taal en betekenen letterlijk “piraat” of “zeerover”.

Waarom voerden Vikingen in de 8e eeuw?

Vikingen voeren in de 8e eeuw om verschillende redenen. Een van de meest voorkomende redenen was om handel te drijven met andere steden langs de kusten van Europa. Vikingen voeren ook om te plunderen en te veroveren, wat hen een reputatie gaf als buitengewoon gewelddadig. Ook voerden sommige Vikingen om nieuwe landen te verkennen en om religieuze redenen.

Hoe voerden Vikingen?

Vikingen voeren voornamelijk in langschips, een soort schip dat meestal gebouwd was van hout. Deze schepen waren meestal gebouwd voor de kust van Scandinavië en waren langer dan andere schepen van hun tijd. Het voordeel van een langschip is dat het langer is, dus het is sneller en meer wendbaar. Deze schepen werden voornamelijk aangedreven door de riemen van de Vikingen, maar in sommige gevallen gebruikten ze ook zeilen voor extra snelheid.

Hoe leefden Vikingen?

Vikingen leefden in kleine landelijke gemeenschappen, meestal bestaande uit een paar huisjes. Ze kregen hun voedsel door te jagen, vissen, boerderijen en handel. Ze waren ook vaardig in het maken van kleding, waaronder leren en wollen kleding. De meeste Vikingen waren boeren, maar sommigen waren ook krijgers, handelaren en kunstenaars.

Waarom werden Vikingen gevreesd?

Vikingen werden gevreesd vanwege hun gewelddadige aard. Ze voeren met hun schepen om andere steden en dorpen te veroveren en te plunderen. Ze werden ook gevreesd vanwege hun krijgskunst, waaronder hun wapens zoals bijlen, zwaarden en speren. Vikingen waren ook vaardig in het gebruik van hun schilden om hun tegenstanders tegen te houden.

Oefenvragen

1. Wat betekent de woorden “viking” en “Vikingen”?
2. Waar komen Vikingen vandaan?
3. Waarom voerden Vikingen in de 8e eeuw?
4. Hoe voerden Vikingen?
5. Waarom werden Vikingen gevreesd?