Wat is ku klux klan en hoe gaan ze te werk? Wij helpen je om dit te begrijpen!

De Ku Klux Klan (ook wel KKK genoemd) is een Amerikaanse organisatie die gebaseerd is op racisme. De KKK verdedigt de suprematie van de blanke ras en is tegen het gelijkheid van burgers. De organisatie is in 1865 opgericht in de staat Tennessee door een groep voormalige soldaten van het Konfederale leger, na de Amerikaanse Burgeroorlog.

Geschiedenis van de Ku Klux Klan

De Ku Klux Klan is ontstaan in de jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog, toen de slavernij werd afgeschaft en de Afro-Amerikanen gelijke rechten kregen. De leden van de Ku Klux Klan waren bezorgd over de toenemende politieke invloed van Afro-Amerikanen en andere etnische minderheden in de Verenigde Staten. Ze begonnen gewelddadige vergaderingen en protesten te organiseren om de Afro-Amerikanen te intimideren.

De Activiteiten van de Ku Klux Klan

De leden van de Ku Klux Klan gebruikten geweld om hun boodschap te verbreiden. Ze verbrandden kruisen, vernielden eigendommen, bedreigden mensen en vermoordden mensen die niet voldeden aan hun standpunten. Ze steunden de segregatie in de Verenigde Staten en waren tegen het stemrecht van Afro-Amerikanen.

De Kleding van de Ku Klux Klan

De Ku Klux Klan was een verborgen organisatie en de leden droegen een bijzondere kleding. Ze droegen lange, witte mantels met capuchons, die bedoeld waren om hun identiteit te verbergen. Deze mantels werden vaak voorzien van rode of zwarte banieren die hun politieke standpunten symboliseerden. De leden droegen ook witte maskers met gaten voor de ogen.

De Doelen van de Ku Klux Klan

De leden van de Ku Klux Klan wilden de suprematie van de blanke ras in de Verenigde Staten behouden. Ze steunden de segregatie in de Verenigde Staten en waren tegen het stemrecht van Afro-Amerikanen. Ze streefden ernaar om alle andere etnische groepen en religieuze minderheden te verdrijven of te verplaatsen.

Voorbeeld en Oefen vragen

Voorbeeld:

Stel dat je een Afro-Amerikaans lid bent van de Ku Klux Klan. Wat voor kleding draag je?

Antwoord: Afro-Amerikaanse leden van de Ku Klux Klan dragen een lange, witte mantel met een capuchon, die vaak voorzien is van rode of zwarte banieren die hun politieke standpunten symboliseren. Ze dragen ook een witte masker met gaten voor de ogen.

Oefenvragen:

1. Wat is de naam van de Amerikaanse organisatie die gebaseerd is op racisme?
2. Wanneer is de Ku Klux Klan opgericht?
3. Wat is de bedoeling van de Ku Klux Klan?
4. Wat voor kleding dragen de leden van de Ku Klux Klan?
5. Wat is het doel van de Ku Klux Klan?