Bombardement Rotterdam: Wat is het en wat was de impact?

Wat is bombardement Rotterdam?

Wij zullen je helpen om het bombardement Rotterdam te begrijpen! Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd Rotterdam door de Duitsers gebombardeerd op 14 mei 1940. De Duitsers wilden de stad als eerste veroveren om vervolgens de rest van Nederland in te nemen. Met de luchtaanval hopen zij dat de stad zou capituleren.

Gevolgen van het bombardement Rotterdam

Het bombardement heeft een grote impact gehad op Rotterdam. Meer dan 900 mensen kwamen om het leven, bijna 25.000 gebouwen werden verwoest en meer dan 85.000 mensen raakten dakloos. Rotterdam was een van de meest vernietigde steden van de Tweede Wereldoorlog. De schade bedroeg meer dan een miljard gulden.

Hoe het bombardement Rotterdam werd gestopt

Het bombardement werd gestopt door het capitulatieverzoek van de Nederlandse koningin Wilhelmina. Ze verzocht de Duitsers om de stad te sparen. De Duitsers accepteerden dit verzoek en staakten de luchtaanval.

De invloed van het bombardement Rotterdam

Het bombardement van Rotterdam had een enorme invloed op Nederland. Het was een schok voor de Nederlandse bevolking en heeft ervoor gezorgd dat veel mensen vluchtten naar andere landen om te ontsnappen aan de oorlog. Ook heeft het bombardement ervoor gezorgd dat de Nederlandse overheid meer inspanningen heeft gedaan om de stad te herstellen.

Oefenvragen

1. Wat is de datum van het bombardement van Rotterdam?
2. Hoeveel mensen kwamen om tijdens het bombardement?
3. Wat was de schade in gulden die het bombardement veroorzaakte?
4. Wat heeft het bombardement van Rotterdam veroorzaakt bij de Nederlandse bevolking?
5. Wat was de oorzaak van het einde van het bombardement?